Ussi Las Ksiezniczek

Ussi flyttede ind hos os d. 18. november 2009 som 8-uger gammel hvalp. Hun har fra begyndelsen af været ukompliceret, legesyg, nysgerrig, modig, selvstændig og utrolig stædig, selv for en hovawart at være. Hun tog den 600 km lange rejse i bil fra Polen i udstrakt arm, uden at blive påvirket af larmende lastbiler på motorvejen og alle de mennesker på parkeringspladser, som ville hilse på den lille charmerende uldtot.

Siden har Ussi til de ovennævnte egenskaber tilføjet nogle andre: Hun er blevet en rigtig god vagthund, som i timevis kan ligge foran huset og med øjnene patruljerer ejendommen. Er der noget, der fraviger fra det normale, skal det straks tjekkes og resultater af kontrollen skal meddeles til resten af flokken 😀 . Ussi besidder super gode sociale kompetencer, som gør hende til en dejlig, lydig familiehund, en nem rejsekammerat for mig og en god legekammerat for andre hunde på træningspladsen i DcH.  Ussi starter aldrig ballade, hverken med hunde eller med mennesker. Ta’ dog ikke fejl: Ussi sætter granser på en utvetydig måde både for mennesker og hunde, men hun gør det sådant, at de er nødt til at acceptere det uden videre. En jernhånd i en fløjlhandske 😀 . Ussi er bare en fræk, lalleglad, ukompliceret tæve med ben i næsen og med sine egne meninger. Hun blev i 2012 avlskåret i Dansk Hovawart Klub med kun 6 ud af de 32 tilladte bemærkninger i sin mentaltest og senere i den tyske Hovawart Zuchtgemainschaft Deutschland uden nogen som helst bemærkninger. Ussi er i årenes løb blevet undersøgt for alt muligt (sådan er det at være dyrlægens hund 😀 ) inkl. DM og er blevet erklæret sund og rask.

Og sidst, men ikke mindst: Hun svarer næsten perfekt til racestandarden, hvilket blev bekræftet af adskillige dommere i flere lande, som har tildelt Ussi følgende champion titler: DK, DE VDH, DE HZD, PL, NL,  B, C.I.E., IHF.

USSI Las Ksiezniczek

Hun kommer rigtig godt ud af det med alle. Det er måske derfor at hun er uanfægtelig fører i vores lille hjemmeflok. Selv Katten Oskar respekterer Ussi’s førende rolle, mens han uden skrupler slår hanhunden Boogie i hovedet. Jeg beundrer de utallige eksempler på, hvordan Ussi takler nye situationer og ufejlbarligt finder ud af, hvordan hun skal opføre sig – helt uden at jeg siger noget. Det synes jeg for resten er én af hovawartens bedste egenskaber – selvstændigt at kunne vurdere situationen. Ussi er også en meget sød og elskelig tæve, som højt værdsætter den stille kontakt med sit menneske, såsom de alt for sjældne sofastunder. Når hun altså ikke har travlt med alt muligt andet 🙂 .

En juletræt hund 2

CLEOHOV's Hovawarte © 2013