Om CLEOHOV

Hvorfor CLEOHOV?

HOV – det kommer naturligvis fra racens navn hovawart, som stammer fra gammelt tysk ”Hova” – gård og ”warte” – vogte. Altså Cleo’s gård.

Men CLEO??? Hvorfor CLEO? Jo, fordi Cleo var min første hovawart, som for evigt har gjort mig til hovawart  fan, hovawart racist, ”én gang hovawart – altid hovawart” osv. 😀 . Cleo var en meget selvbevidst tæve, med en enorm udstråling og en stor personlighed. Vores gårds ubestikkelige vogter og min personlige bodyguard. Hun fulgte mig som min anden skygge.

Da jeg besluttede mig for at opdrætte hovawart hvalpe og skulle finde et navn til min kennel, syntes jeg at Cleo skulle have sin plads i det, lige som hun altid har det i mit hjerte. Det fortjener hun bare….

Cleo portret til hjemmesiden

Om mennesket bag CLEOHOV: Jeg hedder Katharina Gaca. Som dyrlæge i anden generation har jeg altid været arveligt belastet 😀 . Alle mulige slags dyr har fulgt mig gennem livet siden min tidligste barndom. Jeg kan endda huske en sejletræningslejr, hvor jeg ankom med mine kanariefugle og en hamster. Bare roligt, de var ikke tvunget til at sejle med mig –  de boede kun med mig i vores campinghytte.

Da jeg blev gift, fik min mand den gråstribede hunkat Kunegunde i medgift. Dog var hunde altid vigtigst og sådan er det stadig, selv om Katten Oscar bliver fornærmet, når han læser dette 😀 .

O. na drzewie 3

Jeg har selvfølgelig gennemgået DKK’s obligatoriske opdrætteruddannelse. Jeg sidder i bestyrelsen for Dansk Hovawart Klub. Jeg er desuden er aktivt medlem af Dansk Civile Hundeførerforening – er uddannet hundeadfærd-konsulent og træner selv med mine hunde.

Om dyrene bag CLEOHOV: Udover hovawarte Ussi Las Ksiezniczek og Bogard vom Hagenauer Forst (kaldet Boogie) samt Katten Oscar, bor der på gården nogle sorte egern, pindsvin,  flagermus, vinbjergsnegle, salamander, mår, lækatte, harer, rådyr, ræve og utallige slags fugle. Minde yndlings fugle er gærdesmutter og svaler – desværre er de også Katten Oscars yndlings…

For en god ordens skyld skal jeg nævne, at selv om hovawarten Nabacu Palacowe Pieknosci også er en del af CLEOHOV, så bor han et andet sted  sammen med Karen, der er hans ”rigtige mor” 🙂 .

Kennelmærke 

CLEOHOV's Hovawarte © 2013